O verglamo.

Verglamo je projekat koji ima za cilj podsticanje korišćenja bicikla kao zelenog prevoznog sredstva putem širenja naših iskustava. To, pored gradske vožnje, obuhvata turizam van grada, države, pa čak i kontinenta. Prednosti su bezbrojne. Sam put je avantura kroz koju si sve vreme fizički aktivan. Ovaj način prevoza omogućava užitak tokom putovanja, kako u prirodi tako i u mnogobrojnim urbanim sredinama. Dožive se različite kulture kroz ljude koje upoznaš. Međutim, ovakvi poduhvati zahtevaju mnogo pripreme i posvećenosti. Očekujte da ćete izliti mnogo znoja, izgubiti mnogo vremena i novca, ali steći iskustvo o kojem će se pričati doveka.

Biciklisti

Grupa vozača nije fiksna. Varira od privatnih obaveza pojedinaca. Dalje će biti navedini svi koji su učestvovali u barem nekoj od avantura sa kratkom biografijom.

Aleksa Šehovac

Moje ime je Aleksa. Nadimak uglavnom Šehi, ponekad Asa, a ni Leksa nije isključeno. Što se tiče obrazovanja završio sam prirodni smer Gimnazije u Subotici, nakon čega sam upisao Tehnološki fakultet u Novom Sadu, smer prehrambena biotehnologija. Čitav život gledam da budem fizički aktivan. Kroz detinjstvo sam prošao baveći se plivanjem nekih 10-ak godina, nakon čega se okrećem ka biciklizmu, trčanju, tzv. šipkama i ponekom odlasku u teretanu. Hobiji obuhvataju kuvanje piva i fotografisanje. Fotke sami možete proceniti gledajući da su većina sa sajta/socijalnih mreža moje, a za ocenu piva se lako možemo dogovoriti!

Verglamo

Andrej Race

Kad imaš prezime kao Race, nema potrebe za nadimcima. Kao ostali članovi ekipe, završio sam prirodno matematički smer u Gimnaziji, ali sam za razliku od ostatka ekipe išao u drugo, bolje odeljenje. Trenutno završavam master studije biohemije u Ljubljani, zelenoj prestonici Evrope, gde ću najverovatnije ostati posle studija. Ljubav prema prirodi, samoći sa svojim mislima, ekološko održivom načinu života i testiranju svoje izdržljivosti me je dovela do turing biciklizma, mada su drugovi sa sličnim željama verovatno imali veći uticaj.

Verglamo

Veljko Maksimović

Za drugare Maksi, eventualno Spale. Nakon Gimnazije i 19 godina provedenih u Subotici došao sam u Novi Sad, gde trenutno živim i pohađam Master studije na Fakultetu Tehničkih Nauka (Računarstvo visokih performansi ako nekoga slučajno interesuje). Ljubav prema biciklizmu (i kao vidu rekreacije i kao primarnom prevoznom sredstvu) sam nasledio od oca, a nakon upoznavanja ove grupe ljudi u srednjoj školi biciklizam mi je prerastao u jedan od glavnih hobija. Pored biciklizma veliki sam fan muzike, sviram bubnjeve (kad god drugari i ja nađemo slobodno vreme za probe), i volim da idem na svirke i koncerte kad god se ukaže prilika za to.

Verglamo

Igor Šljapić

Jedan čovek sa Šri Lanke je jednom prilikom rekao da Igor zvuči kao ime jakog čoveka, ali nadimak Idži je još jači. Završio gimnaziju u Subotici, najlepšem gradu ikada, a zatim inspirisan (čitaj zaveden) radovima Nikole Tesle, upisao energetiku na ETF-u. Politički aktivista sa burnom disidentskom prošlošću, večiti romantičar I sanjar, borim se za pravednije društvo, ili barem da se izgrade biciklističke staze… Od bicikla se ne odvajam otkad sam prvi put seo na njega kao klinac I smatram ga najpouzdanijim prevoznim sredstvom. Muzika je takođe veliki deo mog života, sviram gitaru, a planiram još instrumenata da naučim tako da stay tuned. Tip sam čoveka koji nauči španski zato što putuje za Španiju. Za zainteresovane devojke, u horoskopu sam riba bik.

Translate »